Sider

lørdag 3. april 2010

Påskepynt og -hobby

Med drøyt halve påsken hjemme i år ble det tid til å lage litt påskepynt – med og uten gode hjelpere i 3-årsalderen...
Her er en samling med litt av hvert, laget av masse greier fra de dype skuffer. Gamle påskeegg ble malt med hobbymaling, fjær innkjøpt på 90-tallet (faktisk!) ble brukt, mosegummi, piperensere og «øyne», ferdigmaler til høner/haner ble satt sammen (intropakke fra en av hobbyklubbene - bare tøys. Malingen var så gammel at den hadde størknet, og jeg fant en inntørket larve i pakken! Godt den var billig ...)

Guttene har i alle fall fått egne, forholdsvis like påskeegg, og så lenge de er såpass små kan jeg i stor grad bestemme at de IKKE skal inneholde mye godteri. ☺ Årets innhold var en liten juicekartong, en pose kjeks med sjoko-fyll, en pastilleske og en eske rosiner. Dessuten fikk de et lite lekedyr hver. Gutta var superfornøyd, og da er jeg glad også.

«I farta»-kyllingen er et resultat av samarbeid med junior, og dørkransen er satt sammen av en halmkrans jeg hadde, en lysmansjett jeg tok fra hverandre, «villvin» fra Ikea (satt ned fra kr 125 til 25 for langt over 150 blader i pakken!), gult bånd fra skuffen, «egg» fra en blomsteroppsats jeg fikk en gang og noen harer som egentlig satt på noen klyper (det meste løsner med rå makt).

Gemalen har også fått eget påskeegg nå – det lilla på toppen av siden. Meningen var egentlig å lage et maskuling egg, men der bommet jeg stygr. Han mente egget hadde et visst «Mette-Marit»-preg ... He he.
Hobbymaling, Nilleblomster farget med Promarkers og påsatt støvbærere i sølv + glitterlim, bånd farget med Promarkers, fjær fra forrige århundre og perler limt på smykkesnøre.


Siden That's just so cute har Påskeextra som en utfordring, lar jeg dørkransen og gemalens påskeegg være mitt bidrag dit.

6 kommentarer:

 1. Her var det masse flott påskepynt! Koselig å bevare tradisjonene.
  Ha en flott påske videre :-)
  Klem Guro

  SvarSlett
 2. Hei.
  Lekker påskepynt.
  Har sett litt nærmere på bloggen din, og kopiert noen dikt og kort"templates".
  Kan være kjekt å ha nå, når konfirmasjonstiden begynner (iallefall på våre kanter)
  Håper det er greit.
  HA en fortsatt flott påske.
  Klem fra Kaia

  SvarSlett
 3. Masse fin påskepynt her! -Syns Mette Marit egget var stiligt:)) Koselig dør-krans!
  -Vi var på eggejakt i skogen i går og ca 20 fornøyde unger fikk egg av påskeharen:)(-vi feirer påska på camping)
  Fine påskedager videre:)
  Klem T

  SvarSlett
 4. Se her ja, masse kjekk påskepynt. Egget i lilla ble virkelig lekkert selv om gemalen synes det ble litt for mette marit aktig, hehe.

  Takk for dine bidrag=)

  SvarSlett
 5. Koselig å gjøre noe sammen med barna, da ! Ekstra nydelig den kransen du har laget; det har jeg ikke tnekt på; å lage en påskekrans; men hvorfor ikke ? Den er jo så flott :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!