Sider

torsdag 23. desember 2010

Juletanker

Nå er det snart kvelden før kvelden.
Jeg er så heldig at jeg har to ivrige og spente smågutter her, som venter på julaften og en «juleniss». De gleder seg til gaver, og til hele dagen, til å spise julekaker og til at Jesusbarnet skal komme på plass i julekrybben i stua. De er skjønne!

Det er med blandede følelser jeg møter julen i år.
Gode venner mistet datteren sin (22 mnd) i krybbedød for to dager siden, og det har truffet oss hardt. Både fordi vi er glade i familien, og fordi det bare var drøyt tre måneder mellom barna våre. Det kunne ha vært oss.
Jeg kan ikke en gang forestille meg hvilken bunnløse sorg og smerte de nå opplever, jeg kan bare kjenne på min egen tristhet - og så må jeg leve med vissheten om at det ikke er noen ting jeg kan gjøre for å lette deres smerte. Men vi skal være der for dem, både nå og i tiden fremover. Lenge.

Verden kan være urettferdig, og menneskene er skrøpelige vesener. Jeg har lovet meg selv å sette enda mer pris på guttene og mannen, stoppe litt oftere opp og nyte gode øyeblikk, og andre øyeblikk, og å være fornøyd med det jeg har - fornøyd med å være meg. Så kan jeg også være glad for at jeg ikke vet hva som skjer i morgen.

Jeg ønsker deg og dine en fredelig og varm juletid!

♥ Marianne

9 kommentarer:

 1. Varme klemmer herved overført ! Takk for praten, Marianne, jeg setter stor pris på deg, det vet du :-)
  Turid

  SvarSlett
 2. du og din familie ønskes en rigtig god jul og godt nytår

  klemmmm

  SvarSlett
 3. Ønsker dere gode dager i julen og det nye året. Så utrolig trist å høre om den lille jenta.

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 4. Det er et flott og tankevekkende innlegg du har skrevet.

  Jeg er ikke helt enig i at det ikke er noe du kan gjøre for disse som mistet barnet sitt. Du kan la de forstå at du er der, og at du gjerne vil dele deres sorg og smerte. Husk hva Bjørn Eidsvåg synger. Å ha et medmenneske å le og gråte sammen med er noe av det største man kan ha når sorgen rammer.

  Ønsker dere en fortsatt god jul, selv om det er med litt vemodige tanker.

  Klem

  SvarSlett
 5. Ønsker dere en god romjul, det er som du sier- viktig å stoppe opp å nyte det vi har.

  klem

  SvarSlett
 6. Dette var trist lesing. Kondolerer.

  Det sender frysninger gjennom kroppen. Når jeg lar blikket streife han som ligger ved siden av meg, den lille prinsen på 6 måneder, da kjenner jeg at jeg blir kald av redsel for å miste han.

  Klem

  SvarSlett
 7. Tanker i natta til deg og dine....
  Livet er veldig urettferdig til tider,derfor er det så viktig å nyte hver dag og ta vare på det man har kjært.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 8. Hei, Marianne.
  Dette er et virkelig tankevekkende innlegg. Jeg er enig med "Smykkas"; Dere er der for vennene deres. Det vil ikke ta bort smerten, men det vil føles lettere å ha noen å dele med.

  Sender varme tanker til deg og dine.

  Klem

  SvarSlett
 9. Dear Marianne,

  I would be much obliged if you would contact me by e-mail, I have some questions regarding the use of one of your card templates. I tried to find an e-mail address on your blog but couldn't find one, so if you could mail me at erica_everaers@hotmail.com I'd really appreciate it.

  Kind regards,
  Erica

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!