Sider

søndag 19. desember 2010

Kosehelg med litt ekstra

Denne siste helgen før jul har vi hatt en skikkelig kosehelg, og det meste har vært avslappet og trivelig. Lørdag spiste vi julegrøt hos en tante - flyttet fra julaften til en dag man har bedre tid. Godt trekk - ingen hadde dårlig tid i går.
I dag fikk vi det årlige storinnrykket av min søsters fire barn, de kommer siste søndag før jul for å 'hjelpe' oss å hente juletre og pynte pepperkakehus. Og så får foreldrene noen timer for seg selv. I år har jeg også vært «supertante» siden alle fikk barna hvert sitt hus, og sånn blir resultatet når husene blir pyntet av en gjeng på 2, 3, 5, 8, 12 og 13 år - flesteparten gutter:
Lyder trivelig? Javisst. Jeg tok meg selv i å tenke at «er det SÅ greit med seks barn burde jeg jaggu få flere»... (men jeg slo den tanken raskt fra meg, bare så det er sagt. Seks er MANGE!)
Og så kom det jo litt attåt, da.

Vi har vært hundevakt i helgen, til en skjønn dachs som lyder navnet Laika. Kjempesnill, enkel å ha i hus. Men litt ekstra. Været har ikke akkurat vært det beste for å gå tur med en go'ing av en hund med veeeldig bedende øyne ...

Men det som virkelig ble det som kom på toppen sto minsten for.
Han skulle vel tøffe seg hos tante i går, hoppet litt høyt og landet litt galt. Etter det ville han ikke tråkke på foten mer, han bare krabbet (og streiket - dog med godt humør).
Siden han fremdeles ikke ville tråkke på foten i dag valgte vi å ta en tur på legevakten med ham, bare for å få avkreftet at det var noe brudd. Og det fikk vi, takk og lov. Han bør bli bra om en dag eller to.
Da minsten og jeg kom tilbake var dachsen byttet ut med tantebarna, som var klare for førjulsdag.
Minsten var sliten pga manglende formiddagslur, måtte legges. Kan ikke dra for å hente juletre med sovende toåring ... Kan ikke ta med alle de andre barna i bare en bil siden det da blir en for mye. Vakre niese 'ofret' seg da hun fikk valget mellom juletre og kortlaging. (Hun slo seg for øvrig helt løs alene på hobbyrommet og lagde tre nydelige kort).
Ellers var alt bare helt topp i helgen. :)
Tantebarna ble hentet rett før egne barns leggetid, og da det til slutt ble stille i heimen fikk jeg endelig tid til å se på den flotte candyen jeg har fått av Monica. Se på alt dette jeg nå kan kose meg med:

Nå har jeg vært mer enn 'skravlesjuk' så nå skal jeg både slutte og gå og legge meg. En siste ting: jeg har fått en flott fugl i plast, gjennomsiktig. Den er nydelig - men hvordan brukes den? Noen som vet?

Ønsker alle en god innspurtsuke til julaften!

4 kommentarer:

 1. Så koselig å lese om juleforberedelsene deres. Godt det gikk bra med minsten, hadde vært tråkig med brudd. Flotte pepperkakehus var det også, jammen flott av deg å samle tantebarn og alt sånn oppi julen.

  Kos deg i resten av førjulstiden.
  Klem Kari

  SvarSlett
 2. Så mye man får tid til når barna er små!!! Så gøy for barna å få være med å lage hus. Den plastfuglen du har kan du gjøre mye forskjellig med. Jeg har brukt glossy accent og hatt perler på baksiden, den kan males med dabber eller du kan finne på noe annet kreativt. Blir spennende å se.

  SvarSlett
 3. Du kan jo også ha den som mal, og tegne rundt (og inni), og fargelegge tegningen :-) Høres ut som en flott helg, med unntak av minstens uhell. Godt det ikke var brudd ! Du med 6 bran - hvorfor ikke - he he !
  Vi hadde familieførjulssamling i går, og jeg gledet meg til å ta frem julebaksten, men neida, den hadde nissen alt spist opp !! (Eller kanskje det var... hm !) Borte var den hvertfall !

  SvarSlett
 4. *barn*, mente jeg - for øvrig tror jeg du hadde taklet den oppgaven bra også jeg, Marianne !

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!