Sider

torsdag 25. november 2010

«Supermamma» – «superkvinne»

He, he - ble du lurt av tittelen? Det er en grunn til at supermamma og superkvinne står i anførselstegn. :)
Jeg er nemlig ingen supermamma, så langt derifra. For det aller meste er jeg ganske usuper. Jeg er bare vanlig.

Men iblant, på lyse dager, gjør jeg noe som gir meg en kort følelse av at JA - jeg er en supermamma - eller superkvinne! Det er jeg helt sikker på at du også føler og er, stadig vekk eller av og til.

Sånn som i dag. Jeg er opptatt på kjøkkenet med å koke kraft på elgben, i fire kjeler! Det er mye, det! Dette tar hele dagen, men det er verdt jobben, synes jeg. Kraften ender til slutt opp i fryseren, og så har jeg god basis for sauser og supper. Når jeg koker kraft og er litt «god, gammeldags husmor» føler jeg meg virkelig som en superkvinne.

Supermamma tro til og gjorde klar pakkekalendere til begge guttene + mannen allerede sist helg, så tidlig har jeg aldri vært ferdig før. Julekortbildene er også tatt - og kopier bestilt som kan hentes i dag. Supert!
Jeg har vært super tidligere også.
I mai og juni var jeg både supermamma og superkvinne på en gang, da jeg gikk og hentet barna i barnehagen i stedet for å kjøre bil. I seks–syv uker. Barna likte turen hjem, og jeg fikk bedre kondis.
(Det var den gangen. Etter sommerferien har jeg bare hentet med vogn to ganger ...)

Dessuten tar supermamma seg tid tid å lage fruktspyd til barn og gjester når vi har selskap.


Jeg var skikkelig supermamma da jeg meldte meg på helgekurs på Friundervisningen, kurs i søm høsten 2008. 7 1/2 måned gravid bestemte jeg meg for å sy nytt trekk til voksiposen til den nye verdensborgeren. Ettersom jeg ikke kunne sy, måtte jeg jo gå på kurs. Lærte masse, og ble nesten ferdig med trekket i løpet av kurshelgen.
Jeg var enda mer supermamma da jeg faktisk fullførte posen nå i september, to år etter at jeg begynte... :)

Da eldstemann fylte to år kom supermamma frem fra skapet igjen. Jeg lagde sjørøverskipsjokoladekake til ham, etter mal fra Freia.

Året etter lagde jeg tog-kake etter eget hode sånn på frihånd. Gjestene mente det lignet en lastebil ...:

Sjørøverskipet var ikke den første kaken jeg hadde lagt til eldstemann. Da han ble døpt, fikk han en flott 
marsipankake, pyntet etter alle kunstens regler siden jeg hadde funnet en oppskrift på Royal icing (glasur som blir helt hard så du kan lage figurer). Vuggen jeg lagde var jeg kjempestolt av. Jeg har den faktisk ennå!

Supermamma var nok litt mer fraværende da minsten ble døpt, da var jeg nok mer en hverdagsmamma som opplevde at to barn var mer å sjonglere med enn bare ett. Resultatet? Gjenbruk av pynt fra storebror - og meeeget enkel kake ...

Nå har jeg også så smått begynt med supermat også, så da må det jo bare bli enda bedre heretter! :)

Det var mine super-tanker i dag, jeg kommer nok tilbake med flere innlegg senere med etiketten «supermamma». Og til alle dere scrappere, kortlagere og smykkelagere (og andre) der ute: dere er jo bare supre alle sammen, tenk hva dere klarer å lage!

Ha en super dag!

13 kommentarer:

 1. Åh.. dette var deilig lesing =). Gratulere med alt det supre du har gjort og lykke til videre med alt det supre du kommer til å gjøre fremover. "super-mamma" og "super-kvinne"er etter mitt syn en mamma og kvinne som gjør det beste hun kan, så da er du "super" da. :-D
  Her sitter jeg og venter på at jeg skal få inspirasjon til å lese fag. Leselysten er der, men konsentrasjonen er liksom ikke med og da blir fristelsen for blogg-hopping stor. Jeg bukket under for fristelsen og så dukker ditt innlegg opp. Det var super-bra=).
  Jeg som sitter og tenker at jeg ikke får til dette kom til å tenke på at jeg jo tross alt har tatt utdanning i voksen alder og da klarer jeg jo også videre-utdanningen.. Takk skal du ha for at du delte denne "super-historien", den ga meg inspirasjon og motivasjon til å legge vekk PC og ta frem boken.
  Ha en strålende dag.

  Klem

  SvarSlett
 2. Det e så moro å lese dine filosofier:-) en gang skreiv æ ned alt æ gjordt i løpet av en dag, og etter det følte æ mæ veldig super! Spesiellt med tanke på at vi kan gjøre flere ting samtidig:-) "Toppen på allsidighet hos menn består i å gå trappa og prate samtidig.."
  Liker bloggen din veldig godt! Mayen

  SvarSlett
 3. Så flink du har vært. Og du, jeg spurte min yngste - han er 6,5 år - hva han synes togkaka lignet på. Og det kom ganske rask . . . TOG. Litt godt å føle seg super innimellom. I dag har jeg trådt til med fisk i wok med maaaasse grønnsaker. Og nå gleder denne "super"mammaen seg til en helg (uten mann og barn) i Gøteborg.
  Klem :o)

  SvarSlett
 4. Æsj, du er ikke noe morsom, Marianne .. Men veldig flink superdame :-) Får rent dårlig selvfølelse her jeg leser, og ikke syns jeg får til noen av kortene jeg så gjerne vil, heller :-(
  Lagde cabaret til mannen i går da, teller det .. litt ? Middag klar hver dag også, og i går ryddet jeg kjeller hele dagen, til kl 2200 på kvelden. Hm, kanskje jeg ikke er så verst jeg heller ? *smiler*
  Veldig imponert over alt du klarer, da, men nå vet jeg at du klarer akkurat det du har bestemt deg for å klare, så det så !!
  Gleder meg til å se deg på lørdag !
  Klem

  SvarSlett
 5. Fornøyelig lesing! Du er virkelig en Supermamma! ;)) -og SuperDame:)
  Koke kraft en hel dag! Puh!(-undertegnede kan ikke lage saus en gang! -Kun posesaus:) men så gifta jeg meg med en kokk da:))
  Flotte kaker! -og Vogge!!!
  Du får ha en Superduper kveld videre:)
  Stor klem i fra mæ Tove:)

  SvarSlett
 6. super læsning her, en hel roman jo, supert

  klemmmmm

  SvarSlett
 7. Kjære Marianne!du gjør d som veldig mange supre damer burde gjøre oftere; fortelle seg selv og gjerne alle som vil høre hvor flinke vi er! d er veldig mange som tuter oss ørene fulle av hvor travle og "flinke" de er, mens vi vanlige damer bare gjør d vanlige. altfor sjelden tenker vi over at d vanlige vi gjør får hverdagen t å gå rundt for de rundt oss, vi gjør stas p de som fortjener d, tar vare p våre kjære. i en tid der tidsklemma er et slags statussymbol, er de tingene du skriver om virkelig m p å gjøre deg super! flere av oss burde minne oss p at vi er supre, i stedet for alltid å føle at vi ikke strekker t, kanskje d ville vært færre utbrente damer rundt omkring! stå på, og skriv mer, du er også en super skribent!!!!

  SvarSlett
 8. Hej.
  JAg tycker verkligen att du är BÅDE supermamma och superkvinna..
  Jag älskar när månniskor vågar öppet säga så om sej själva. Att jag är bra, jag är rent av fantastisk.
  Stort tack till dej.
  Älskar dina bakverk och det är så fantastiska.
  Stor Klem
  /Maria

  SvarSlett
 9. Oi dette var skikkelig SUPER lesing... Må si meg enig i det at du har vært skikkelig supermamma nå... Og den kraften tror jeg nok blir himmelsk.. :)

  Ønsker deg en flott andventstid og tusen takk for all inspirasjon som du gir... både som supermamma og som superscrapper.. :)

  LindaSS

  SvarSlett
 10. Ikke bare suppermamma, men også superblogger.

  Vi har lov til å føle oss. Kanskje gjør vi det altfor sjelden? Vi gjør jo alltid det beste vi kan.

  Blir du med på min Give Away?

  Klem

  SvarSlett
 11. Du har så fantastisk mange supre sider, Marianne! Jeg er superglad for å ha deg så nær og kjær!
  Supert blogginnlegg :o)

  SvarSlett
 12. Heisann! Så soper lesning da! Blir i godt humør av denne positive tenkningen din! :) Viktig å ta med seg slike tanker i hverdagen! :) Takk for en koselig ettermiddag hos Hege idag...selv om jeg var noe sliten og følte meg litt fjeren! ;) Kjempe hyggelig å hilse på deg. Morsomt å møtes IRL og ikke bare i nettverden! :) Vi sees nok på flere treff ja! :) Skriver litt sent for jeg var som sagt litt sliten idag og sovnet på sofaen forran tv da jeg kom hjem,haha...og når jeg nå våknet måtte jeg en tur innom på nett før jeg treffer hodeputen! ;) Ha en fortsatt SUPER helg! :) Klem

  SvarSlett
 13. Takk for at du ville komme til meg. Det var så hyggelig å treffes. Vi får til dette flere ganger, akkurat der føler jeg meg super. Lar være å tenke på alt støvet og vinduer som burde vært pusset. Eller en gris som står og maser på kjøkkenet. Nå er det tilbake der den kom fra, en herlig liten gård nær Løten. Men det er nå slik at jeg allikevel savner den. Mye å gjøre, men et nydelig vesen og det er da sjarmerende at den gjerne ville være ved siden av meg hele tiden. Skulle ønske at jeg kunne hatt den! Ønsker deg en fortsatt super søndag!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!